vineri, 25 martie 2011

Cred ca Dumnezeu vrea ca tu sa stii

in aceasta zi din viata ta, cred ca Dumnezeu vrea ca tu sa stii ...



... ca orice frustare pe care o simti este rezultatul gandirii gresite.
 Daca ai fi gandit corect, nu ti-ai fi putut imagina ca ceva ar putea merge "gresit". Ai fi stiut ca nimic in Univers nu lucreaza impotriva ta. Prin definitie, tinand seama ce Cine Esti, acest lucru e imposibil.
Asa ca, schimba starea catre recunostinta cand te intalnesti cu frustarile tale. Si priveste orice eveniment in jurul tau ca pe o Oportunitate.

Stii exact de ce ai primit acest mesaj astazi.

Cu dragoste, prietenul tau
Neale Donald Walsch

miercuri, 23 martie 2011

cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii

in această zi din viaţa ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii ...

... să te trădezi pe tine însuţi ca să nu trădezi pe altcineva înseamnă tot trădare. De fapt, este cea Mai Mare Trădare.
Nu poţi evita trădarea prin a te trăda pe tine însuţi, ci pur si simplu, alegi pe cine sa trădezi. De fapt, nu există aşa ceva numit "trădare". Există numai adevărul, în sfârşit pronunţat.  Aceasta nu este deloc trădare. Aceasta este iubire. Pentru altul si pentru tine. Poţi iubi atât de mult?
Ştii exact de ce ai primit acest mesaj astăzi.

Cu dragoste, prietenul tău,
Neale Donald Walsch

marți, 22 martie 2011

Cine are urechi sa audă

„Iată,semănatorul a iesit să semene...” Așa incepe unul dintre cele mai frumoase texte evanghelice. „O parte din sământa a căzut lânga drum și au mâncat-o păsările.O alta parte a căzut pe locuri stâncoase...”
            Domnul răspandește Cuvântul pe terenurile cele mai diferite,dar,dacă sământa nu nimerește in pământ bun , nu va încolti niciodata.
Cine are urechi sa audă.(Matei II,3-5 și 9)
-Maestre,viața are sau nu un sens ? întreabă un novice.
-Nu  îți pot răspunde acum,spuse maestrul zen. Tu îmi ceri ceai,dar nu ai ceașcă in care să îl primești.Daca îl torn peste mâinile tale,te voi opări,daca îl torn pe pământ,va fi pierdut.
 -Când îmi vei răspunde,Maestre?
-Atunci când îti vei fi construit un suflet disponibil,un suflet primitor.

Viața spirituală ori de inspiratie creștina,ori zen,reprezintă întotdeauna întâlnirea dintre cuvânt și sufletul pregătit. 

 
Sursa:Henri Brunel-Anul Zen

luni, 21 martie 2011

Cred ca Dumnezeu vrea ca tu sa stii

in aceasta zi din viata ta, cred ca Dumnezeu vrea ca tu sa stii ...


... ca poti fi fericit chiar aici, nu maine, nu in zece minute, ci chiar acum. Poti fi fericit chiar acum.
Byron Katie a spus asta si are dreptate. Fericirea inseamna a-ti permite sa fii in regula cu ce este, mai degraba decat cu ceea ce iti doresti sau te lamentezi ca nu este.
In mod evident, asa este menit ca lucrurile sa fie, altfel nu ar fi fost asa. In rest, esti tu, certandu-te cu viata. Undeva in calea ta, va trebui sa inveti sa ai incredere in Viata. (Citeste ca "incredere in Dumnezeu"). De ce sa nu incepi astazi?

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

vineri, 18 martie 2011

Cred ca Dumnezeu vrea ca tu sa stii

in aceasta zi din viata ta, cred ca Dumnezeu vrea ca tu sa stii ...

...ca securitatea proprie este garantata prin impartasirea iubirii tale.

Pacea si siguranta spre care tinzi nu este o chestiune de mancare, imbracaminte sau adapost. Este o treaba ce tine de Iubire. A iubi si a fi iubit, orice altceva va veni ca si o consecinta asupra ta.

Lumea isi va arata partea magica atunci cand si tu pasesti in magicul tau. Aceasta este promisiunea lui Dumnezeu, si va fi tinuta!

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

joi, 17 martie 2011

Cred ca Dumnezeu vrea ca tu sa stii

in aceasta zi din viata ta, cred ca Dumnezeu vrea ca tu sa stii ...

...ca evenimentele acestei zile te vor apropia si mai mult de Dumnezeu.

Exact pentru aceasta au fost evenimentele proiectate si le vei experimenta exact in acest sens, daca iti vei permite sa o faci.

Totul se reduce la a-ti deschide ochii la ceea ce se intampla cu adevarat (in comparatie cu ceea ce se pare ca se intampla). Nu judeca dupa aparente.

Stii exact de ce ai primit acest mesaj astazi.

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

vineri, 11 martie 2011

Dumnezeu vrea ca tu sa stii

 in aceasta zi din viata ta, cred ca Dumnezeu vrea ca tu sa stii ...

... ca nu exista garantii in viata ... exceptand faptul ca orice lucru se intampla din motivele cele mai bune ale lui Dumnezeu.

Daca ai nevoie sa stii ca totul "va iesi" bine, inainte sa te apuci de ceva, nu te vei apuca niciodata de acel ceva.

Totusi "a sari in = a te apuca de ceva" este cel mai interesant si cel mai aventuros aspect al vietii. Nu iti nega tie insuti acest lucru. Lasa-l sa se intimple. Ai incredere ca Viata iti va aduce beneficii independent de ceea ce se intampla.

Stii exact de ce citesti acest mesaj chiar acum ...

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

miercuri, 9 martie 2011

Conversatii cu Dumnezeu:Meditatii-Luna Martie

1  Martie
Spui ca este dificil sa urmezi calea lui Iisus,sa urmezi invataturile lui Buddha,sa tii in mana lumina lui Krishna,sa fii un Maestru. Totusi eu iti spun atat: este mult mai dificil sa negi cine esti in loc sa accepti asta.

2 Martie
Daca oamenii nu-si schimna unele din Gandurile lor care ii “sponsorizeaza”,omenirea poate sa decada pana la extinctie.

3 Martie
Grija este activitatea unei minti care nu-si intelege conexiunea cu Mine.

4 Martie
Nici o rugaciune-iar o rugaciune nu este nimic mai mult decat o declaratie patimasa a ceea ce este- nu trece fara a primi raspuns.

5 Martie
Atunci cand drumul devine greu,atat de des uiti cine esti cu adevarat,si uiti uneltele pe care Eu ti le-am dat ca sa-ti creezi viata care-ti place.

6 Martie
Treaba sufletului este,desigur,ca sa ne faca pe noi sa alegem maretia-ca sa selectezi cel mai bine ceea ce esti-fara sa condamni ceea ce nu selectezi.

7Martie
Daca un lucru este ,evident, bun,fa-l.

8Martie
Invidia nu reprezinta succes,nici mila esec,deoarece tu nu vrei nici succes nici esec in recunoasterea sufleteasca.

9Martie
Relatiile sunt provocatoare constant,te cheama constant sa creezi  ,sa exprimi si sa experimentezi din ce in ce mai ridicate aspecte ale sinelui,din ce in ce mai marete viziuni ale sinelui,versiuni magnifice ale sinelui .

10 Martie
Eterna perspectiva te ajuta sa pastrezi lucrurile intr-o lumina mai buna.

11 Martie
Este important acum,este timpul acum,sa-ti schimbi perceptia asupra unor lucruri.Aceasta inseamna evolutia.

12 Martie
Persoana care are “credinta de a muta muntii” si moare peste 6 saptamani mai tarziu,a mutat muntii timp de 6 saptamani.A fost indeajuns pentru ea.

13 Martie
Este perfectiune in proces si toata viata ia nastere din alegeri.Nu este adecvat  sa intervii in alegere,nici sa te indoiesti de ea.Este particular inadecvat sa o condamni.

14 Martie
O societate care adesea traieste in frica-defapt,inevitabil- da forma la ceea ce se teme mai mult.

15 Martie
Totul in viata este sfant.

16 Martie
Crima nu poate fi niciodata justificata ca un mod de exprimare al furiei,eliberare a ostilitatii,”indreptare a unui rau”sau pedepsire a unui instigator.

17 Martie
Prin deciziile lor, religiile voastre au creat pierzania,nestersele impresii.Prin deciziile lor societatile voastre si-au produs propriile portrete.Esti multumit de imaginea lor?Acestea sunt impresiile pe care vrei sa le faci?

18Martie
Acesta este planul Meu pentru voi.Acesta este idealul Meu:ca sa fiu realizat prin voi.

19 Martie
Trebuie sa traiesti promisiunea divina.

20 Martie
Esti in parteneriat cu Dumnezeu.Impartim un legamant etern.Promisiunea Mea fata de tine este sa-ti ofer tot timpul ceea ce tu ceri.Promisiunea ta este sa ceri.

21 Martie
Am stabilit legi in univers care fac posibil ca tu sa ai-sa creezi-exact ceea ce alegi.Aceste legi nu pot fi inculcate,nici nu pot fi ignorate.

22 Martie
Niciodata nu o sa-i faci rau relatiei tale-nimeni nu o sa o faca-daca vezi mai mult in altii decat iti arata ei.Deoarece acolo este mai mult,mult mai mult.Este doar frica lor care ii opreste sa-ti arate.

23 Martie
Sanatatea se va imbunatati aproape instantaneu cand grijile dispar.

24 Martie
Daca consideri ca viata ta este sa faci ceva,nu intelegi defapt ceea ce esti.Sufletului tau nu-i pasa ceea ce faci pentru a trai-si cand viata ta se sfarseste,nici tie nu-ti va mai pasa.Sufletului tau ii pasa doar ceea ce esti in timp ce faci orice ai face.

25 Martie
Intrebarea nu este de ce ai porni pe un astfel de drum.Deja ai pornit.Ai facut astfel inca de la prima bataie a inimii.Intrebarea este: “Vreau sa urmez calea constient sau inconstient?”

26 Martie
Atata timp cat alimentezi notiunea ca altcineva sau altceva e acolo si-ti”face tie”,te descurajezi pe tine insuti/insati ca sa faci ceva .

27 Martie
Nu te simti abandonat.Sunt mereu cu tine.

28 Martie
Dorinta este inceputul creatiei.Este primul gand.Este un sentiment maret in interiorul sufletului.Este Dumnezeu,alegand ce urmeaza sa creeze.

29 Martie
Tu nu te concentrezi suficient; nu esti sigur ce e adevarat pentru tine.Si universul este doar o mare masina de xeroxat.Pur si simplu produce multiple copi ale gandurilor tale.Exista o singura cale sa schimbi asta.Trebuie sa-ti schimbi gandul referitor la aceasta.

30 Martie
Posibil sa nu fie un tel rau in viata ta sa-ti cunosti cea mai mareata parte a sinelui si sa stai centrat acolo.

31 Martie
Asteptarile strica relatiile.

sursa:  Neale Donald Walsch:Conversatii-Cu-Dumnezeu-Meditatii


sâmbătă, 5 martie 2011

Sufletul pereche


Nu te indoi de faptul ca au mai fost multi inaintea ta care s-au intrebat asta, la un moment dat. Acum mult timp, Platon a ridicat problema existentei sufletului pereche.

Definitia lui e simpla: sufletul pereche este o intruchipare a persoanei pe care o cauti in fiecare zi, persoana care te completeaza permanent si cu care ti-ai imparti oricand viata intreaga
De-a lungul secolelor, oameni de diferite rase si culturi si-au exprimat, prin poezie, muzica, pictura, proza sau sculptura, fascinatia de a-si intalni, intr-o buna zi, sufletul pereche.

Existenta este o curgere continua si nu poate fi intrerupta niciodata, unicul ei scop fiind evolutia.
Nevoia noastra de iubire isi are originea in procesul de evolutie, in “separarea initiala” cand EL si EA au fost despartiti in sine aparent separate, Dumnezeu permitand intre acestia un anumit camp de respingere, care sa-i poata individualiza. Astfel a aparut acel sentiment de durere profunda a separarii si nevoia permanenta de a ne reintregi sinele fragmentat, doar atunci putand sa ne simtim impliniti si fericiti cand ne contopim cu perechea iubita.
Foarte multe cupluri, foarte multi indragostiti, folosesc expresia "este sufletul meu pereche" dar foarte multi nu stiu exact despre ce e vorba si ce implica regasirea sufletului pereche.
Se spune ca sufletele pereche au trait candva o iubire atat de puternica intr-una din vietile anterioare, incat se intalnesc si in actuala viata, iar iubirea lor este la fel de profunda si intensa si reprezinta o continuare a dragostei de atunci.
În numeroase religii, termenul de suflet-pereche este legat de conceptele de “reîncarnare” si de “karma”. Astfel, suflete-pereche sunt cele care au trait în mai multe vieti împreuna.
Atunci când întâlnesti un suflet pereche, esti capabil sa renunti la orice s-ar opune si sa învingi orice ti-ar sta în cale. Te cufunzi în inima si îl simti acolo. Tacerea capata mii de nuante. Îl poti simti de la distanta. Îl poti simti în toata complexitatea lui, ca si cum l-ai cunoaste de mii de ani. Este ca si cum nu mai astepti nimic de la celalalt, pentru ca ai deja totul. Simplul fapt ca stii ca exista îti este suficient.

Este greu de descris in cuvinte senzatiile pe care le percepi cand iti intalnesti Sufletul pereche. Nu exista doar atractie fizica, emotionala, sexuala, simti ca este mult mai mult, ca tot ce simti si percepi va exista pentru totdeauna. Iubirea este atat de mare si profunda incat orice departare de sufletul tau pereche iti va produce stari de rau, in special stari de lesin (un fel de devitalizare a corpului), dureri de inima etc. Ranile emotionale care apar in timpul relatiei pot fi resimtite mult mai adanc si mai dureros decat ar fi simtite in relatiile obisnuite.
In momentul in care doua suflete pereche se intalnesc, ele se simt deja de dinainte, de la distanta. Ele se stiu si se recunosc imediat, fara sa fie nevoie de conveniente si prea multe cuvinte.
Atunci insa cand cele doua suflete se intalnesc, se intampla un fenomen extraordinar care da celor doi sentimentul de implinire sufleteasca, de bucurie si beatitudine, astfel incat acestia nu vor sa se mai desparta, resimtind o durere unul pentru celalalt atunci cand sunt departe sau daca unul dintre ei are o problema. Comunicarea se face la nivel telepatic, unul simtindu-l pe celalalt asa cum este, dar si ca pe propria persoana.
Cel mai important dar pe care putem sa il facem cuiva este dragostea, iar cel mai mare dar al iubirii este daruirea de sine. Ca sa putem face acest lucru este nevoie de maxima sinceritate atat fata de noi, cat si de partener. Ori, sufletele pereche nu se pot regasi decat in splendoarea sinceritatii lor.

Există trei categorii de suflete-pereche.
Suflete-pereche camarade, sunt oamenii care te ajută să îţi atingi un scop, sau te sprijină în îndeplinirea unei anumite sarcini propuse.
Ei intervin şi te sprijină în cele mai diverse moduri, atunci când ai mai multă nevoie. Darul lor, oricum s-ar exprima, îţi oferă posibilitatea de a învăţa, de a-ţi împărtăşi cele ştiute de ei şi de a fi ajutat.
Suflete-pereche gemene sunt acei oameni cu care ai avut o relaţie specială de prietenie în multe vieţi trecute. Te simţi total deschis şi destins în prezenţa lor.
Recunoşti un suflet-pereche geamăn, ca pe cineva având toate caracteristicile unui suflet-pereche camarad, dar cu o legătură mai profundă între voi.
Sufletele-pereche gemene, sunt de obicei membri de familie apropiaţi sau prieteni deosebiţi.
Un suflet-pereche flacără geamăn este unicul şi singurul tău suflet-pereche adevărat. Aţi petrecut multe vieţi împreună, plini de dragoste şi grijă unul faţă de celălalt şi legătura dintre voi este profund spirituală.
Nu există decât un singur adevărat suflet-pereche care este jumătatea ta perfectă şi împreună creaţi o atmosferă ca de vrajă între voi, ceva ce nu mai simţi cu nimeni niciodată.
Se spune că acest suflet flacără reprezintă jumătatea sufletului tău şi că împreună formaţi un adevărat întreg, plin de dragoste şi armonie.
Exista câte un suflet pereche pentru fiecare dintre noi!